Vyno kamsciai SELO1 44x24mm neputojantiems vynams
Cork MinistryCS4424S1
- saugus atsiskaitymas!
- pigi siunta!
- skubus siuntų pristatymas!
In stock
0,43 EUR for 100 vnt.
(incl. VAT)
Idealus putojantiems vynams
Ekologiškas ir natūralus
Kilmė – Portugalijos miškai
Patikrinta dėl TCA
Patvarus
Atsparus vandeniui
VEGA kamščiai puikiai tinka putojantiems vynams, tokiems kaip prosecco, cava ir šampanas.
Visi keturi modeliai yra 48 × 30,5 mm dydžio.
Kamščiai daugiausia skiriasi granulių dydžiu ir vienodumu.
Taip pat yra techninių skirtumų:
VEGA1 ir VEGA2 kamščiai turi ne daugiau kaip 1,5 ng/L TCA, o VEGA3 ir VEGA4 – 0,9 ng/L. Visi mūsų VEGA kamščiai yra kruopščiai patikrinami.
TCA yra junginys, galintis suteikti vynui kamščio skonį. Nėra ko bijoti, net jei taip atsitinka, vynas išlieka gėrimui tinkamas – tai veikia tik aromatą ir skonį, be jokios grėsmės sveikatai.
Kuo mažesnis TCA kiekis, tuo mažesnė tikimybė, kad pajusite kamščio skonį. Norėdami išsaugoti gryną vyno skonį, rinkitės kamščius su mažiausiu įmanomu TCA kiekiu.
Taip, natūralus kamštis turi unikalią struktūrą, kuri leidžia nedideliam oro kiekiui prasiskverbti į butelį, skatindamas lėtą vyno brendimą ir skonio vystymąsi.
Natūralus kamštis leidžia tik reikiamą oro kiekį, užtikrindamas subalansuotą brendimą. Prastesnės kokybės kamščiai gali praleisti per daug oro, todėl vynas gali greičiau oksiduotis ir prarasti savo skonį.
Rekomenduojama laikyti butelius horizontaliai, kad kamštis išliktų drėgnas ir neprarastų sandarumo. Vynas taip pat turėtų būti laikomas vėsioje ir tamsioje vietoje, idealu – 10–15°C temperatūroje.
Venkite laikyti butelius tiesioginiuose saulės spinduliuose, nes tai gali paveikti vyno savybes. Taip pat venkite laikyti vietose, kuriose temperatūra smarkiai svyruoja.
VEGA kamščiai gaminami iš natūralių ir ekologiškų medžiagų. Kiekvienas jų formuojamas atskirai iš smulkių kamščio granulių, užtikrinant jų lankstumą ir tvirtumą, kad buteliai būtų sandarūs.
Mūsų kamščiai pagaminti tik iš maisto saugos standartus atitinkančių kamščio granulių. Jie neturi jokių perdirbtų medžiagų ar GMO.
Taip, kamštis yra gaunamas iš kamštinio ąžuolo žievės ir neturi jokių gyvūninės kilmės ingredientų. Tai yra 100 % natūrali ir tvari medžiaga, kuri surenkama nepažeidžiant medžio.
Putojančio vyno kamštis yra daug daugiau nei tik paprastas priedas. Jis atlieka svarbų vaidmenį saugant vyno skonį ir kokybę!

Putojančio vyno kamštis turi turėti specifines savybes, kad galėtumėte mėgautis gėrimu optimaliomis sąlygomis.
Visų pirma, kamštis turi būti visiškai sandarus, ir čia natūralus kamštis daro skirtumą. Tai užtikrina, kad dujos neišsisklaidys, o burbuliukai išliks nepažeisti. Natūralus kamštis užtikrina tobulą sandarumą, išlaikydamas slėgį ir užtikrindamas, kad jūsų vynas išliks putojantis.
Antra, lankstumas yra esminis. Skirtingai nuo sintetinių medžiagų, natūralus kamštis puikiai prisitaiko prie butelio kaklo formos.
Galiausiai, natūralus kamštis leidžia kontroliuojamą vėdinimą, išsaugodamas vyno aromatus ir nepakenkdamas skoniui.
Mažas TCA kiekis yra svarbus putojančio vyno kamščiams. Per didelis TCA kiekis gali paveikti vyno skonį. Tai dažnai pasitaiko prastesnės kokybės masinės gamybos kamščiuose. Rinkdamiesi mūsų natūralius kamščius su mažu TCA kiekiu, sumažinsite šią riziką.
Ką tai reiškia jums? Atidarius butelį, jūsų vynas išlaikys savo pradinį skonį ir aromatą, be nemalonaus kamščio skonio.
Geras sandarumas yra esminis putojančių vynų kamščiams. VEGA kamščiai yra gaminami iš kamščio granulių, kurios užtikrina vienodą struktūrą ir veiksmingą uždarymą.
Natūralus kamštis puikiai prisitaiko prie butelio kaklo, užtikrindamas sandarumą ir išlaikydamas slėgį, kuris yra būtinas aukšto slėgio putojantiems vynams.
Natūralus kamštis yra viena iš tvariausių medžiagų. Jis surenkamas nepažeidžiant medžių – iš tiesų, kamščio žievė atauga, o šio proceso metu medžiai sugeria penkis kartus daugiau CO2 nei įprastai. Šis procesas gali būti kartojamas kas 9–12 metų, todėl tai yra itin tvarus produktas.
Natūralūs kamščiai yra biologiškai skaidūs ir perdirbami. Net po butelio atidarymo galite būti tikri, kad kamštis neatsidurs sąvartyne. Rinkdamiesi natūralų kamštį, prisidedate prie aplinkai draugiškos gamybos ir mūsų planetos išsaugojimo.
Natūralus kamštis suteikia elegancijos ir iškart pakelia vyno butelį į aukštesnę klasę. Jo subtili ir nelygi tekstūra bei šviesi spalva pritraukia dėmesį ir suteikia prabangos pojūtį.
Akimirka, kai ištraukiate natūralų kamštį, nėra tik butelio atidarymas, tai yra patirtis. Tai yra kokybės ženklas, rodantis pagarbą vyno tradicijoms ir siekį tobulumo. Butelis su natūraliu kamščiu yra garantija, kad vynas buvo brandinamas idealiomis sąlygomis.
Natūralios kamščio pasirinkimas reiškia ne tik vyno kokybės užtikrinimą, bet ir vietinių gamintojų palaikymą. Rankomis renkamas kamštis yra šimtmečių tradicija, ypač Portugalijoje.
Derliaus nuėmimas yra precizinis darbas, reikalaujantis didelio įgūdžių lygio. Kas 9–12 metų, kamštinio ąžuolo žievė yra kruopščiai nupjaunama rankomis kvalifikuotų meistrų, naudojant specialius įrankius, kad medis nebūtų pažeistas. Tai leidžia medžiui atsinaujinti ir sukurti naują derlių ateityje. Šis procesas yra labai svarbus tiek aplinkos, tiek vietinių tradicijų apsaugai.