Vyno kamsciai SELO1 44x24mm neputojantiems vynams
Cork MinistryCS4424S1
- saugus atsiskaitymas!
- pigi siunta!
- skubus siuntų pristatymas!
In stock
0,43 EUR for 100 vnt.
(incl. VAT)
Puikiai tinka putojantiems vynams
Draugiški aplinkai ir natūralūs
Gauti iš Portugalijos kamštienos miškų
TCA testuoti ir patvirtinti
Labai patvarūs
Oro nepraleidžiantis sandariklis
VEGA kamščiai specialiai sukurti putojantiems vynams, tokiems kaip šampanas, prosecco ar cava. Aukštos kokybės kamštienos granulės užtikrina puikų sandarumą.
Ne, šie kamščiai yra optimizuoti putojantiems vynams. Ramiems vynams geriau tiks SELO ir UNIQ kamščiai, sukurti specialiai šiam tikslui.
Visi VEGA kamščiai yra tokio pat dydžio – 48 × 30,5 mm.
Skirtingi kamščių modeliai skiriasi kamštienos granulių dydžiu ir tankiu.
Jie taip pat turi techninių skirtumų:
VEGA1 ir VEGA2 kamščiuose TCA lygis yra iki 1,5 ng/L, o VEGA3 ir VEGA4 – iki 0,9 ng/L. VEGA kamščiai yra kruopščiai testuojami dėl žemesnio TCA lygio nei įprasti kamščiai.
TCA yra cheminė medžiaga, kuri gali suteikti vynui lengvą „kamščio“ skonį. Jei taip atsitiktų, nesijaudinkite; vynas yra saugus gerti – tai veikia tik skonį ir kvapą, o ne saugumą.
Renkantis kamštį su mažesniu TCA lygiu sumažėja rizika, kad atsiras kamščio skonis. Norėdami užtikrinti pilną vyno skonį, rinkitės kamščius, kurie sumažina TCA.
Taip, natūralaus kamščio unikali struktūra leidžia mažą oro kiekį patekti į butelį, padėdama vynui bręsti ir praturtinti skonį.
Natūralus kamštis užtikrina tinkamą oro mainų kiekį, leidžiantį vynui subręsti neprarandant kokybės, kitaip nei pigesni kamščiai, leidžiantys per daug oro.
Laikant butelius horizontaliai užtikrinama, kad kamštis liks drėgnas, išvengiant jo išdžiūvimo ir sandarumo praradimo. Rekomenduojama butelius laikyti vėsioje, tamsioje vietoje, kurioje temperatūra stabiliai laikosi nuo 10 iki 15 °C.
Laikykite butelius toli nuo tiesioginių saulės spindulių, nes tai gali sugadinti vyno skonį. Taip pat geriau vengti laikymo vietų, kuriose temperatūra svyruoja.
VEGA kamščiai yra pagaminti iš natūralios kamštienos, tvarios medžiagos. Jie gaminami iš aukštos kokybės kamštienos granulių, užtikrinančių lankstumą ir stiprumą, reikalingą putojančio vyno buteliams.
Mūsų kamščiai yra gaminami iš kamštienos granulių, kurios yra saugios maisto sąlyčiui, be perdirbtų ar genetiškai modifikuotų medžiagų.
Taip, jis gaminamas iš kamštinio ąžuolo žievės ir neturi gyvūninių produktų. Tai ekologiška natūrali medžiaga, kurią galima išgauti nekenkiant medžiui.
Aukštos kokybės putojančio vyno kamštis yra daugiau nei tik uždarymas. Atrodo paprasta, bet tai atlieka svarbų vaidmenį išlaikant jūsų vyno skonį ir kokybę!

Putojančio vyno kamščiai turi atitikti keletą pagrindinių reikalavimų, kad jūsų vynas išliktų šviežias.
Oro nepraleidžiantis sandariklis yra būtinas, ir čia natūralus kamštis puikiai tinka. Jis užtikrina, kad vynas išliktų gazuotas, laikant butelyje anglies dioksidą.
Lankstumas taip pat yra svarbus faktorius. Natūralus kamštis prisitaiko prie butelio kaklo, skirtingai nei sintetiniai alternatyvos.
Galiausiai, natūralus kamštis užtikrina optimalų oro mainą, leidžiant vynui „kvėpuoti” ir išlaikyti skonį.
Aukštos kokybės putojančio vyno kamščiams yra svarbu, kad TCA lygis būtų mažas. Per didelis TCA gali suteikti vynui pelėsio skonį, kuris dažnai būdingas prastesnės kokybės kamščiams. Mūsų natūralūs kamščiai sumažina TCA, sumažindami tokios skonio riziką.
Paprastai tariant, atidarius butelį su VEGA kamščiu, vynas skonis, kaip ir tikėtasi, be jokių nemalonių siurprizų.
Užtikrintas sandarumas yra būtinas putojančio vyno kamščiams. VEGA kamščiai yra pagaminti iš smulkių kamštienos granulių, užtikrinančių vientisą struktūrą.
Natūralus kamštis sudaro stipresnį sandarumą, kuris yra svarbus išlaikant putojančių vynų spaudimą.
Natūralus kamštis yra viena tvariausių medžiagų. Žievė nuimama nepažeidžiant medžio, o ji atauga, absorbuojant daugiau CO2. Procesą galima kartoti kas 9–12 metų.
Kamščiai taip pat yra visiškai biologiškai skaidūs ir perdirbami. Rinkdamiesi natūralų kamštį, palaikote ekologinę gamybą ir sveikesnę planetą!
Natūralus kamštis suteikia elegancijos kiekvienam buteliui. Jo unikali tekstūra ir išvaizda tampa elegantišku priedu prie vyno patirties.
Atidaryti butelį su natūraliu kamščiu yra daugiau nei skonio patirtis – tai yra dalis vyno gamybos tradicijos ir kokybės. Natūralus kamštis prideda vertės ir pasakoja apie rūpestį bei pagarbą gamtai.
Rinkdamiesi natūralų kamštį, palaikote tiek tvarias praktikas, tiek vietos bendruomenes. Tokiose vietose kaip Portugalija, kamštienos rinkimas yra amatininkų tradicija jau šimtmečius.
Kamštienos rinkimo procesas reikalauja daug priežiūros ir įgūdžių. Kiekvieną 9–12 metų amatininkai atsargiai nulupa žievę rankomis, užtikrindami, kad medis liktų nepažeistas ir galėtų augti toliau, kad būtų renkami kamščiai ateičiai. Ši praktika išlaiko ir aplinką, ir seną tradiciją.